Suomen Työsuhdepyörä

Peruskivet tulevaisuuden Suomen Työsuhdepyörä Oy:lle alkoi jo vuonna 1987, kun nuori mies Magnus Liljestrand kavereineen perustivat armeijasta päästyään pyörähuollon Vantaan Myyrmäkeen. Kesportin vanhat tilat muuttuivat uusien kauppiaiden myötä pyörien myynti- ja huoltotoiminnaksi, laajentuen edelleen laskettelutarvikkeiden myyntiin ja huoltoon.

Vuosien varrella toiminta kasvoi yrityshankintojen kautta ja BikePlanet perustettiin – samalla yritystoiminta laajeni Vantaan ja Espoon toimipisteiden lisäksi myös Helsinkiin, Lahteen, Jyväskylään sekä Ouluun.

Idea pyörien yritysmyynnistä, eli pyörien leasing-palvelusta yrityksille, kehittyi jatkuvasti. Toiminnan mallina tuolloin oli yritysten tarjoama työsuhdeautoetu.

Työsuhdepyörien leasing-palvelu kasvoi seuraten asiakaskunnan toimipisteitä, laajentuen usealle paikkakunnalle Suomessa. Ja näin, vuonna 2011 perustettiin Suomen Työsuhdepyörä Oy.

Työsuhdepyörä palvelumallina

Työsuhdepyörä ajatuksena sekä palvelumallina oli uusi vaatien (pyörä)tien raivaamista, nojaten jo tuttuun autojen leasing-malliin. Aktiivinen yhteistyö Verohallinnon kanssa tuotti uuden määrittelyn työsuhdepyörälle, jolloin toimintaa voitiin alkaa laajentaa. Tässä vaiheessa yrityksen omistajuus siirtyi kokonaan Magnukselle – eli lippa takaraivolle ja innolla uutta toimialaa kehittämään.

Ensimmäiset 10 vuotta Suomen Työsuhdepyörä Oy oli Suomen ainoa toimija markkinoilla ja kasvu oli hidasta. Työsuhdepyöräetu tarjottiin palkankorotuksena työntekijälle, jolloin etuun liittyvät kustannukset kustansi työnantaja. Mutta jo aikaisemmin aloitettu aktiivinen yhteistyö Pyöräliiton veroedun mahdollistamiseksi Verohallinnon kanssa tuotti vihdoin halutun lopputuloksen vuonna 2021.

Suomen työsuhdepyörä tänään

Vuonna 2021 Verohallinto hyväksyi työsuhdepyöräetuuden, jolloin polkupyöräetu on ansioverovapaata työntekijälle 1200 € asti vuodessa. Tärkeänä mallina ja esimerkkinä oli jo Suomen Työsuhdepyörä Oy:n rakentama toimintamalli.

Tänään Suomen Työsuhdepyörä Oy on kasvava perheyritys, Magnuksen luotsaamana, toimien Suomessa laajenevan yhteistyökumppaniverkoston kanssa.