Usein kysytyt kysymykset työsuhdepyöristä?

Työsuhdepyörä on luontaisetu nimeltä verovapaa polkupyöräetu, jonka työnantaja tarjoaa työntekijälleen henkilökohtaiseen käyttöön. Hyödyntämällä verovapaata polkupyöräetua pyörän hankinnassa, saa työntekijä jopa 5 vuoden rahoituksen pienillä rahoituskuluilla, oman veroprosenttinsa suuruisen säästön pyörän ja lisävarusteiden hankinnasta, veroedun tuoman säästön työsuhdepyöränsä huolto työstä sekä huollon yhteydessä vaihdetuista varaosista koko sopimuskautensa aikana sekä kattavan vakuutuksen joka ei sisällä ikävähennyksiä pitkissäkään sopimuksissa ja vakuuttaa pyörän täydestä arvostaan, jopa työntekijän maksaman omaosuuden mikäli hän valitsee itsellensä hankintarajaa kalliimman työsuhdepyörän.

Työsuhdepyörän käyttö ei rajoitu ainoastaan työmatkaan vaan saat vapaasti käyttää työsuhdepyörääsi myös vapaa-ajalla. Työsuhdepyörä ei sido sinua polkemaan työmatkoja, vaan voit hyödyntää itsellesi verovapaan polkupyöräedun myös vapaa-ajan käyttöön. Voit siis huoletta käydä valitsemassa itsellesi työsuhdepyörän, vaikka työmatka olisikin niin pitkä, ettet sitä ainakaan ihan heti polkupyörällä ajatellut toteuttaa.

Kiinteä Verotusarvo 100€-malli tarjoaa kiinteän 12 € (sis.alv) käsittelykulun työnantajalle kuukaudessa per sopimus, pitäen sisällään kaiken, myös vakuutusmaksun. Tämä toimintamalli on tehty mahdollisimman helpoksi niin työntekijän, työnantajan sekä palkkahallinnon kannalta. Jokaisen vuokrasopimuksen leasing-vuokra on 112 €/kk, joka koostuu työntekijälle kohdistuvasta verotusarvosta 100 € sekä 12 € käsittelykulusta työnantajalle. Helppo palkkahallinnolle ja jokaiselle työntekijälle sama maksimaalinen veroetu riippumatta työsuhdepyörän hankintahinnasta.

Kiinteä Kuukausi-malli puolestaan tarjoaa kiinteän 5 € (sis.alv) käsittelykulun työnantajalle kuukaudessa per sopimus, jonka lisäksi kuukausittaiseen leasing-hintaan lisätään 0,25 % vakuutusmaksu vuokrasopimuksen hankintahinnasta (2800 € arvoisesta hankintahinnasta kuukausittainen vakuutusmaksu työnantajalle 7 €). Tämä toimintamalli on yritykselle räätälöitävissä oman näköiseksi. Yritys saa määritellä itse, mikäli haluaa maksimihankintahinnan työntekijöiden työsuhdepyörille sekä tarjoaako kaikki sopimuskestot työntekijän valittaviksi (24kk / 36kk / 48kk / 60kk) vai vaan jonkun/jotkut näistä. Työntekijän verotusarvo saa olla tässä toimintamallissa yli tai alle 100 €/kk, jolloin veroedun ylittävästä summasta (100 €/kk) maksetaan normaalisti verot. Työntekijä saa itse vaikuttaa verotusarvon suuruuteen, valitsemalla sopimuskeston yrityksen tarjoamista vaihtoehdoista.

Riippumatta kumman toimintamallin työnantaja valitsee työntekijöilleen tarjottavaksi, saa työnantaja automaattisesti kauttamme ilman mitään lisäkuluja selkeät materiaalit työntekijän ohjeistuksesta sekä työntekijän ja työnantajan välisestä keskinäisestä sopimuksesta, joista voi helposti muokata omalle yritykselleen selkeät apuvälineet työsuhdepyörien lanseeraamisessa ja ylläpidossa. Järjestämme myös ilman lisäkuluja työnantajan pyynnöstä webinaarin mielellään henkilöstölle työsuhdepyörä edun lanseeraamisen yhteydessä, jossa kerromme vielä tarkemmin työsuhdepyöristä yleisesti ja vastaamme työntekijöitä askarruttaviin kysymyksiin.

Heti kun työnantaja tekee yhteistyösopimuksen kanssamme, luomme yritykselle tunnukset STP Verkkopalveluumme, jonka jälkeen työntekijät voivat mennä valitsemaan itsellensä työsuhdepyöriä.

Työntekijän näkökulmasta työsuhdepyörän hankinta ei poikkea normaalin pyörän hankinnasta. Työntekijä voi valita itselleen mieluisan polkupyörän varusteineen mistä tahansa yhteistyökumppaniliikkeemme kivijalkamyymälästä tai heidän verkkokaupastaan. Valinta hyväksytetään yrityksen nimeämältä yhteyshenkilöltä suoraan STP Verkkopalvelun kautta, jonka jälkeen pyöräliike luovuttaa/toimittaa työntekijän valitseman työsuhdepyörän varusteineen heti ajokuntoisena ja kaikki toiminnot tarkastettuina turvallisia ajokilometrejä varten ensimmäisestä polkaisusta lähtien.

Mikäli työsuhdepyörän haluaisi hankkia itsellensä pyöräliikkeestä, joka ei ole vielä meidän yhteistyökumppanimme, löytyy www-sivuiltamme pyöräliikkeille otsikon alta lomake pyöräliikkeelle, jonka pyöräliike voi täyttää ja lähettää valinnastasi meille. Hyväksytämme tällöin valinnan STP Verkkopalvelumme kautta yrityksen yhteyshenkilöltä ja heti hyväksynnän tultua, annamme pyöräliikkeelle luvan luovuttaa pyörän sinulle.

Verovapaan polkupyöräedun säästön voit laskea sivuiltamme löytyvästä kustannuslaskurista. Huomioithan, että verotusarvoa ei voida suoraan laskennallisesti kertoa sopimuksen kestolla verotusarvosta saatavan veroedun vuoksi, jonka lisäksi saat myös rahoituksen, kattavan vakuutuksen ja huollot sekä huollon yhteydessä vaihdetut varaosat työsuhdepyörällesi koko sopimuskauden ajaksi.

Meille, Suomen Työsuhdepyörälle on ensisijaisen tärkeätä, että pyörä on toimiva ja turvallinen heti pyörän ensikilometreistä lähtien, eikä työntekijälle tai työnantajalle koidu ongelmia takuuasioiden tai huoltojen kanssa koko sopimuskautensa aikana tai sen jälkeen.

Kaikki yhteistyöliikkeemme ovat suomessa olevia kivijalka- ja/tai verkkokauppa yrityksiä. Tällä tavalla voimme olla varmoja, että takuu asiat hoituvat ongelmitta, mikäli sellaisia ilmenee, työntekijä saa pyöränsä valmiiksi kasattuna ja varusteltuna, jolloin pyörä on alusta lähtien toimiva ja turvallinen sekä työntekijää autetaan ammattitaidolla työsuhdepyöränsä valinnassa. Haluamme myös tukea suomalaisia yrityksiä.

Työsuhdepyörän voi tilata suomalaisten yhteistyöliikkeidemme verkkokaupoista. Tällä tavoin varmistamme, että takuu asiat sekä työsuhdepyörään kuuluvat huollot hoituvat ongelmitta, asut sitten missä päin tahansa suomea. Jos lähimmästä yhteistyöliikkeestäsi ei löydy sinulle sopivaa työsuhdepyörää, voit tilata sen mistä tahansa yhteistyöliikkeestämme ja silti suorittaa työsuhdepyöräsi huollot lähimmässä huoltoliikkeessäsi. Tämän lisäksi pystymme taata, että työntekijä saa itsellensä ajokuntoisen pyörän, jonka kaikki toiminnot on tarkastettu ennen pyörän luovutusta, jolloin pyörä on alusta lähtien toimiva ja turvallinen ajettava.

Mikäli työsuhdepyörän haluaisi hankkia itsellensä pyöräliikkeestä, joka ei ole vielä meidän yhteistyökumppanimme, löytyy www-sivuiltamme pyöräliikkeille otsikon alta lomake pyöräliikkeelle, jonka pyöräliike voi täyttää ja lähettää valinnastasi meille. Hyväksytämme tällöin valinnan STP Verkkopalvelumme kautta yrityksen yhteyshenkilöltä ja heti hyväksynnän tultua, annamme pyöräliikkeelle luvan luovuttaa pyörän sinulle.

Työsuhdepyöräksi saa valita omien tarpeidensa mukaan juuri sellaisen polkupyörän kuin itse haluaa. Suurin osa työsuhdepyöriksi hankituista polkupyöristä on sähköavusteisia, mutta se ei tarkoita, etteikö perinteisiä luomu polkupyöriä kannattaisi hankkia työsuhdepyöräksi. Mikäli harkitset esimerkiksi pyöräilyn aloittamista, mutta et ole valmis heti sitoutumaan pitkällä sopimuksella hankkimalla kalliimman sähköavusteisen polkupyörän, on tavallinen polkupyörä erinomainen valinta ensimmäiseksi työsuhdepyöräksi.

Sinulla on mahdollisuus hankkia työsuhdepyöräksi hieman parempi polkupyörä itsellesi pienemmillä kustannuksilla, kuin mitä raaskisit välttämättä satsata, jos ostaisit polkupyörän itsellesi suoraan polkupyöräliikkeestä. Tällöin pyörän komponentit ovat laadukkaampia, joka takaa toimivan ja turvallisen liikkumisen sekä motivoi istumaan enemmän pyörän penkissä, unohtamatta että saat myös säästöä pyörän huolloista sekä huollon yhteydessä vaihdetuista varaosista, kattavasta vakuutuksesta, joka kuuluu jokaiseen työsuhdepyörä sopimukseemme sekä pienikuluisen rahoituksen koko sopimuskaudelle.

Tällä tavoin usea meidän asiakkaistamme on päässyt pyöräilyn pariin ja uskaltautunut hankkimaan itsellensä sellaisen polkupyörän, mitä ei olisi aikaisemmin osannut edes harkita itsellensä. Sopimuksen päättyessä, työsuhdepyörän voi joko lunastaa itsellensä ja jatkaa huolletulla, toimivalla ja tutuksi tulleella polkupyörällänsä ajokilometrejä, tai palauttaa työsuhdepyörä takaisin meille. Kummassakin tapauksessa, voit mennä valitsemaan itsellesi uuden työsuhdepyörän, sen hetken tilanteesi ja tarpeidesi mukaan.

Sähköavusteiseksi työsuhdepyöräksi käyvät ajoneuvolain mukaiset sähköavusteiset polkupyörät, joiden Sähkömoottorin teho on enintään 250W, moottori ei avusta ilman polkemista ja lopettaa avustuksen nopeuden saavuttaessa 25 km/h.

 

Verovapaan polkupyöräedun hankintahintaan saa sisällyttää pyörään kiinteästi asennettavia lisävarusteita, kuten valot, soittokello, tavarateline, kiinteä etukori, lukko, lokasuojat, polkimet ja seisontatuki. Tämän lisäksi verottaja hyväksyy hankintaan mukaan nastarenkaat ja kypärän.

Lisävarusteita ei voi lisätä sopimukseen jälkikäteen, joten muistathan työsuhdepyörä valinnan yhteydessä lisätä pakettiin tarpeelliset lisävarusteet, jolloin saat myös näiden hankinnasta oman veroprosenttisi suuruisen veroedun. Saat ammattitaitoista apua pyörän ja lisävarusteiden valinnassa työsuhdepyörä pakettiisi suomalaisista yhteistyöliikkeistämme

Työsuhdepyöräsi huollot ovat sopimuksen alusta lähtien sinun omassa kontrollissasi. Voit huollattaa pyörän omien tarpeidesi mukaan koska tahansa ja haluamassasi huoltopaikassa. Huoltotyön yhteydessä huoltoliike saa vaihtaa kaikki normaalin käytön seurauksena kuluneet varaosat työsuhdepyörästäsi sekä tehdä sähköavusteisiin pyöriin tarvittavat järjestelmä päivitykset, joten pyörän toimivuus on taattu koko sopimuskauden ajaksi ja vielä pitkälle tämän jälkeenkin.

Verkkosivuiltamme kohdasta yhteistyöpisteet pääset näkemään kaikki yhteistyöhuoltopisteemme, mihin voit olla yhteydessä työsuhdepyöräsi huollosta koska tahansa. Mikäli jokin huoltoliike missä haluaisit toteuttaa huollon, ei ole vielä meidän yhteistyökumppanimme, otathan meihin yhteyttä info@tyosuhdepyora.fi asiasta ja otamme heihin yhteyttä huoltoon liittyen. Jokainen huoltoliike, joka voi laskuttaa meitä, voi suorittaa työsuhdepyöriemme huollot.

Jokainen työsuhdepyörä sopimuksemme sisältää kattavan vakuutuksen suomalaiselta vakuutusyhteistyökumppaniltamme. Vakuutuksessa ei ole ikävähennyksiä pitkissäkään sopimuksissa ja myös työntekijän maksama mahdollinen omaosuus hankintarajan ylittävästä summasta on vakuutettu täydestä arvostaan.

Vakuutus korvaa äkillisen ja ennalta arvaamattoman ulkoisen tapahtuman aiheuttaman pyörän rikkoutumisen tai vahingoittumisen, varkaudesta tai murrosta aiheutuneen vahingon polkupyörälle, vahingon kun omaisuutta on varastettu tai varkauden yhteydessä vahingoitettu käyttämällä henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa tai sillä uhkaamista ja tahallisen vahingonteon lukitulle polkupyörälle.

Vahingon tai varkauden sattuessa, riittää kun työntekijä tekee rikosilmoituksen ja liittää tämän STP Verkkopalveluun omilla tunnuksillaan tai lähettää sen suoraan sähköpostitse meille info@tyosuhdepyora.fi. Varkaustapauksissa työntekijä saa valita itsellensä mieleisen uuden työsuhdepyörän mistä tahansa yhteistyöliikkeestämme täydestä sopimus arvostaan, mukaan lukien mahdollinen hankintarajan ylittämä omaosuus.

Vakuutuksemme ei rajoita minkälaista lukkoa käytät tai onko työsuhdepyöräsi lukko sisällytettynä vuokrasopimukseesi vai onko se sinun omasta takaa, riittää kunhan pyörä on ollut lukittuna. Suosittelemme sisällyttämään silti laadukkaan lukon sopimukseesi, millä saisit pyörän lukittua kiinteästi esimerkiksi tolppaan kiinni, ellei sinulla löydy tällaista jo valmiina kotoasi.

Työnantaja ei ole velvollinen tarjoamaan luontaisetuja lomautuksen tai palkattoman vapaan ajalta. Työnantaja voi määritellä, että työntekijä saa pitää verovapaan polkupyöräedun lomautuksen tai palkattoman vapaan aikana, jolloin palkanmaksun keskeytymisen vuoksi työnantaja voi periä maksun työntekijältä jälkikäteen.

Mikäli työntekijä vaihtaa työnantajaa kesken sopimuskauden, selvitetään, onko uudella työnantajalla käytössä verovapaata polkupyöräetua joko Suomen Työsuhdepyörän kautta tai jonkun muun palveluntarjoajan kautta. Lähtökohdallisesti tällaisessa tilanteessa pyritään siihen, että työsuhdepyörä vuokrasopimus siirtyy uudelle työnantajalle työntekijän mukana, heidän tarjoaman toimintamallin mukaan.

Yrityksellä on myös vaihtoehtona joko nimetä kyseiselle työsuhdepyörä vuokrasopimukselle uusi työntekijä, kenen alla sopimus jatkuu normaalisti sopimuskauden loppuun asti tai nimetä vuokrasopimus yhteiskäyttöpyöräksi, jolloin verotusarvo ei kohdistu suoraan kenellekään. Molemmissa tapauksissa vuokrasopimus jatkuu sopimuskauden loppuun asti ilman muutoksia ja vuokrasopimuksen käyttäjä on oikeutettu sopimuksen päättyessä työsuhdepyörän lunastusvalintaan.

Tarjoamme yrityksille työntekijän ja työnantajan välisen sopimus pohjan, jonka yritys saa helposti muokattua koskemaan omaa pyöräetupolitiikkaansa ja sovittua työntekijän kanssa jo valmiiksi, miten toimitaan eri tilanteissa, jos työntekijän työsuhde päättyy sopimuskauden aikana. Yksittäinen vuokrasopimus on mahdollista keskeyttää työnantajan toimesta, mikäli työntekijän työsuhde päättyy kesken sopimuskauden, ja tällöin on hyvä valmiiksi sopia, miten keskeytyksestä aiheutuva loppulaskun maksusta sovitaan. Mikäli vuokrasopimus keskeytetään, on keskeytyksestä aiheutuvan loppulaskun maksajalla ensisijainen oikeus lunastaa pyörä keskeytyksen jälkeen ja pyörän lunastushinta on keskeytystilanteissa sama kuin mikä lunastushinta olisi ollut sopimuksen päättyessä