Usein kysyttyä työsuhdepyöristä

Työsuhdepyörän voi hankkia työntekijä, jonka työnantaja mahdollistaa työntekijälleen tämän edun. Työnantajan tulee tehdä sopimus Suomen Työsuhdepyörän kanssa.

Työntekijät voivat ehdottaa työnantajalleen yhteistyötä Suomen Työsuhdepyörän kanssa tai lähettää yhteydenottopyynnön Suomen Työsuhdepyörälle, jolloin me otamme yhteyttä työnantajaan. Yhteydenottoon on hyvä mainita kuka on oikea henkilö yrityksessänne, kehen otamme yhteyttä.

Työsuhdepyörä on työantajan työntekijälle tarjoama etu. Se on verrattavissa työsuhdeautoon, Työsuhdepyörä vaan on huomattavasti edullisempi ja ekologisempi vaihtoehto. Työnantaja tekee sopimuksen Suomen Työsuhdepyörän kanssa ja yrityksen työntekijät voivat asioida valitsemassaan Suomen Työsuhdepyörän toimituspisteessä. Toimitamme Työsuhdepyöriä kaikkialle Suomeen. Työsuhdepyöräksi voi valita mieleisensä polkupyörän Suomen Työsuhdepyörän yhteistyökumppanien valikoimista.

Työsuhdepyöräksi voi valita mieleisensä pyörän varusteineen. Valikoimana on Suomen Työsuhdepyörän yhteistyökumppaneiden valikoimiin kuuluvat tuotteet.

Käyttäjä saa valita Työsuhdepyöräänsä mieleisensä varusteet. Pyörän varusteiden määrää ei ole rajoitettu. Pyöräilijän varusteista ainoastaan pyöräilykypärä kuuluu Työsuhdepyöräsopimukseen (verottajan päätös).

Työntekijä voi valita Työsuhdepyöräkseen mieleisensä pyörän varusteineen. Tarjolla on kaikkien yhteistyöliikkeidemme pyörä- ja varustevalikoimat. Jokaisesta Työsuhdepyörästä tehdään erillinen sopimus, joka on kestoltaan 2–5 vuotta.

Työsuhdepyöräsopimukseen kuuluu huoltosopimus, johon kuuluu ensihuolto ja yksi vuosihuolto ensimmäisen vuoden jälkeen. Työsuhdepyöriä voi käyttää huolloissa kaikissa Suomen Työsuhdepyörän huoltopisteissä. Lisäksi Työsuhdepyöräsopimukseen kuuluu halutessa vakuutus.

Työntekijän työsuhteen päättyessä:

  • sopimus voidaan siirtää yrityksen sisällä toisen työntekijän nimiin tai
  • sopimus voidaan siirtää käyttäjän uuden työnantajan nimiin ja sopimus jatkuu ennallaan tai
  • työnantaja ja työntekijä maksavat jäljellä olevat maksuerät joko täysimääräisinä tai alennettuna. Tällöin käyttäjä voi joko palauttaa tai lunastaa työsuhdepyörän.

Sopimuskauden päättyessä työntekijä voi halutessaan lunastaa työsuhdepyörän omakseen tai palauttaa sen Suomen Työsuhdepyörälle.

Lunastusarvo määräytyy sopimuskauden pituuden mukaan.

Työsuhdepyörällä ei ole kiinteää verotusarvoa. Verotusarvo määräytyy pyörän ja varusteiden yhteishinnan mukaan. Suomen Työsuhdepyörä laskuttaa työsuhdepyörän kuukausivuokran yritykseltä.

Suomen Työsuhdepyörän nettisivuilla on kustannuslaskuri, jonka avulla voi laskea mieleisensä työsuhdepyörän kustannukset työnantajalle ja työntekijälle. Laskurin leasing-vuokra tarkoittaa yritykseltä laskutettavaa kulua.

Kyllä, työsuhdepyöräksi voi valita sähköavusteisen pyörän. Valikoimastamme löytyy useita sähköavusteisia pyörämalleja.

Sähköavusteisen työsuhdepyörän akku ei kuulu huoltosopimukseen. Jos akku rikkoutuu, hoidamme uuden ja selvitämme, korvaako maahantuojan takuu rikkoituneen akun, mutta Suomen Työsuhdepyörä ei korvaa uutta akkua. Oikein käytettynä akun tulisi kestää kaksi vuotta. Sähköpyöriin kuuluu muuten normaali huoltosopimus, eli huoltotyö ja kuluneiden kuluvien osien vaihto kuuluvat sopimukseen (poislukien akku). Akku on melko arvokas osa, jota emme ole huomioineet kustannusrakenteessamme, minkä vuoksi emme sisällytä sitä huoltosopimukseen.

Työsuhdepyörä on käyttäjälleen kuin oma koko sopimuskauden. Työsuhdepyörän saa viedä kotiin, ja sitä voi käyttää niin työmatkalla kuin vapaa-ajallakin. Työsuhdepyörän käyttöä ei ole määritelty.